Radiëstetisch onderzoek op de Tempelhof

Op een stralende zonnige zondag in juni 2022 waren wij, enkele leden van het LabyrintWerk netwerk, te gast bij kunstenaarsduo Adelheid en Huub Kortekaas. We brachten deze dag door op hun geweldige plek, de Tempelhof, een oase van geometrische en mathematische balans. In de ochtend deelden Adelheid en Huub hun visie en missie met ons. In de middag maakten we met z’n allen een klassiek labyrint van vlas. Het is een fijn, natuurlijk materiaal om een labyrint mee te maken, dat na enkele dagen in het gras opgenomen wordt. Uiteindelijk werd het ook een radiësthetisch onderzoek op de Tempelhof, op zoek naar mogelijke natuurlijke leylijnen.

Het lopen van een labyrint heeft een sterke energetische uitwerking. Energiestromen kunnen van nature in de Aarde aanwezig zijn, zoals wateraders of geomagnetische lijnen. Andere energiestromen kunnen opgewekt of aangewakkerd door gebruik van geometrische vormen en wiskundige afmetingen. Door gebruik van juiste vormen en afmetingen verbindt een plek de aarde en de hemel. Ook kan een plek een zogenoemde krachtplaats worden doordat bepaalde intenties de plek bekrachtigen. Denk aan een gebedsplaats of een labyrint.

Na het lopen van het labyrint raakten we aan de praat over deze energie en energiestromen. Ook het woord ‘leylijn’ viel en we vroegen ons af of er misschien een leylijn of andere energetische stromen op de Tempelhof te vinden zouden zijn. Een van de netwerkleden, Hans Baars, werkt als energetisch huizenontstoormeneer. Hans trok meteen zijn wichelroedes en ging aan de slag.

Voor het wichelen stemde hij zich af op de onderszoeksvraag: ‘waar liggen hier leylijnen?’ Voor Hans zijn leylijnen energetische krachtlijnen die natuurlijk ontstaan zijn, zoals bijvoorbeeld Curry lijnen. Al wichelend vond Hans er eentje, fantastisch opgenomen langs het water in het ontwerp van de Tempelhof. In de zijtuin aan de linkerkant van het midden lag een kunstwerk dat met een bewuste intentie uitgelijnd in het veld geplaatst was.

Ook hier vond Hans een leylijn, precies in het midden van het kunstwerk. We vroegen ons direct af of er in de tegenoverliggende zijtuin aan de rechterkant dan ook een leylijn te vinden was. En dat bleek zo te zijn! Precies op de lijn met het kunstwerk van de Engel werd een derde leylijn gevonden.

Hans vond de vierde lijn die van links naar rechts door de koepel gaat. Het is een van de elementen die de koepel een bijzonder aangename en prettige plek maakt, samen met de geometrische vorm, de akoestiek en het stromende water.

Wat een vondst! Adelheid en Huub waren aangenaam verrast en vroegen wat dit alles betekent. Hans gaf aan dat het laat zien dat de Tempelhof op een prachtige manier gedragen wordt door de Aarde-energie. En niet in het minst door de krachtige en positieve intenties waarmee Adelheid en Huub de Tempelhof en hun werk creëren.

Hans Baars en Carin Wennink (voor de website van Carin, zie https://cawen.nl)

Voor meer informatie over deze bijzondere plek in Winssen, kijk op de website van Adelheid en Huub Kortekaas, klik hier.

Locatie van De Tempelhof, klik hier.
Meer over de activiteiten van de praktijk vind je in de agenda. Klik hier.