Hier vind je alle aankomende activiteiten georganiseerd vanuit de praktijk.

mei
26
zo
-Privé- Wichelroede lopen Taribush @ Dwingeloo
mei 26 @ 14:15 – 15:45

2x privé groep voor Taribush

jun
12
wo
Wichelroede lopen Glimmen en Noordlaren @ Glimmen en Noordlaren
jun 12 @ 13:30 – 16:30

 

 

 

Glimmen en Noordlaren

Naar aanleiding van een bezoek aan De Kooikamp werd ik gewezen op het Quintusbos. Een mooi bos, dus gaan we daar een wandeling maken en meten en voelen bij een gedenksteen voor Anda van Kerkhoven, een verzetsvrouw die in maart 1945 werd omgebracht. Zou hier nog meer gebeurd zijn?

Na de wandeling door het Quintus bos (circa 2,5km) gaan we per auto naar Noordlaren (5km verderop) om een van de weinige Groningse hunebedden te bezoeken, G1. Aangezien de energie rondom hunebedden over het algemeen fijn is, kunnen we hier hopelijk weer opladen en genieten van deze fijne plek.

Nadat we voldoende hebben gemeten, gevoeld en ervaren, sluiten we af met koffie/thee in de Blankehoeve in Noordlaren. Eén consumptie is inbegrepen in de prijs.

Programma woensdag 12 juni 2024

13:30 uur             Verzamelen in Glimmen, parkeren aan de Rijksstraatweg ter hoogte van nr. 15
14:00 uur             Wandelen en meten in het Quintusbos
15:00 uur             Naar Noordlaren, ca. 5km
14:00 uur             Meten in en om Hunebed G1
16:30 uur             Koffie drinken in de Blankehoeve

Contact
Waar:                   Verzamelen in Glimmen, parkeren aan de Rijksstraatweg ter hoogte van nr. 15
Tijd:                      start 13:30 uur
Inclusief:             gebruik wichelroedes en één consumptie
Kosten:                 € 27,50
Deelnemers:        maximaal 12, graag aanmelden
Aanmelden:         via praktijk@hansbaars.nl of 06-575.99.109
Meer info:            http://www.hansbaars.nl/
  jun
  26
  wo
  🔺 Piramide workshop 2.0 – van denken naar voelen 🔺 @ Woudkapel - Bilthoven
  jun 26 @ 13:00 – 17:00

  Piramide Workshop – van denken naar voelen

  Veranderende energie

  Bij de allereerste workshop, in Austerlitz, ontstond er iets bijzonders. Eén van de deelneemsters – Mascha – ging aan de piramide draaien nadat ze zich ermee had verbonden en zorgde voor een veranderende energie in de ruimte die heel voelbaar was. Ze draaide eraan tot deze “op de juiste plek” stond en de energie er als het ware “inklikte”. Na de workshop besloten Mascha en Hans samen te gaan werken en dit fenomeen uit te bouwen. Want het bleek dat zodra de piramide goed gezet was, het niet meer van belang was dat de positie van de piramide exact noord-zuid stond. Wat ook bleek was dat de werking niet verschilde of er een grote of kleine piramide gebruikt werd. Voorwaarde is wel dat je je ermee verbonden bent. Dus verbinding vanuit het open hart, vanuit nieuwsgierigheid en vanuit waarheid is essentieel voor de werking van deze energie. Naast het feit dat de piramide van zichzelf een energiebron is, zorgt de hartsverbinding voor nog meer energie en kan dit bijvoorbeeld ingezet worden om intenties te zetten voor allerhande zaken.

  Workshop 2.0

  Wat gaan we doen? We gaan een middag beleven met behulp van de krachtige energie van de piramide. Iedereen krijgt de beschikking over een piramide die aan het einde van de workshop mee naar huis gaat. Tijdens de workshop gaan we spelen met de frequenties van de piramide. We gaan hiermee werken, verbinden en intenties zetten. Zoals de titel zegt: van denken naar voelen.

  Het programma:

  • Presentatie – Piramides van denken naar voelen
   • Waarom en met welke intenties geven Mascha en Hans deze workshop
   • Piramides in de wereld
   • Geschiedenis van de piramides
   • Is de piramide een energiebron?
   • Van denken naar voelen
  • Spelen met de energie van de piramide, hoe activeren we de piramide
  • Oefeningen om te verbinden met de piramide, vanuit het voelen, vanuit het hart, vanuit waarheid

   

  Workshop Informatie

  Kosten  € 85,-

  Locatie: De Woudkapel, Beethovenlaan 21, 3723 JJ Bilthoven
  Google Maps: https://maps.app.goo.gl/EcyL7JajYMf7kCiHA

  Tijden 13:00 uur tot 17:00 uur
  Inclusief: koffie/thee met wat lekkers, piramide (exclusief stenen)
  Betaling vooraf.

   

   

  Aanmelden Piramide workshop:

   jul
   4
   do
   -Privé- Wichelroede lopen Taribush (2 groepen) @ Dwingeloo
   jul 4 @ 10:30 – 15:00

   Privé groep bij Taribush 10:30 uur en 13:30 uur

   jul
   10
   wo
   Wichelroede lopen Veenhuizen @ Veenhuizen
   jul 10 @ 13:30 – 16:30

    

    

    

   Veenhuizen

    

   Deze middag gaan we weer terug in de tijd en dat doen we in het dorp Veenhuizen bijna op de grens van Drenthe en Friesland.

   We gaan eerst een wandeling maken van 5km, de Sterrenbosroute en komen dan langs de hele bijzondere begraafplaats.

   Veenhuizen telde oorspronkelijk drie gestichten, weinig creatief genaamd Eerste Gesticht, Tweede Gesticht en Derde Gesticht. In de hoogtijdagen woonden er zo’n 5000 mensen, zowel “verpleegden” als personeel. Zo’n twee kilometer buiten het dorp werd een geschikte plek voor een begraafplaats gevonden. Het was een esgrond: een wat hoger gelegen deel, waar het grondwater minder problemen gaf. Hier werd in 1830 dan ook de begraafplaats aangelegd.

   Deze plek werd door de bewoners ironisch het Vierde Gesticht genoemd, het laatste gesticht waar iedere bewoner uiteindelijk belanden zou.

   Na de wandeling gaan we het Gevangenismuseum bezoeken. Het Gevangenismuseum vertelt verhalen over de gevolgen van ontoelaatbaar gedrag. Verhalen van vroeger en nu over armoede, verpaupering, misdaad en straf. Verhalen die je op een andere manier naar vrijheid laten kijken, die je nieuwsgierig maken en je aan het denken zetten.
   Entree voor het museum (€ 12,50) is inbegrepen evenals één consumptie.

   Programma woensdag 10 juli 2024

   13:30 uur             Verzamelen in Veenhuizen, Oude Gracht 1
   14:00 uur             Wandelen en meten in Veenhuizen
   15:15 uur             Naar het Gevangenismuseum
   16:30 uur             Koffie drinken in het Gevangenismuseum

   Contact
   Waar:                   Verzamelen in Verzamelen in Veenhuizen, Oude Gracht 1
   Tijd:                      start 13:30 uur
   Inclusief:             gebruik wichelroedes en één consumptie
   Kosten:                 € 40,00
   Deelnemers:        maximaal 12, graag aanmelden
   Aanmelden:         via praktijk@hansbaars.nl of 06-575.99.109
   Meer info:            http://www.hansbaars.nl/
    jul
    11
    do
    -Privé- Wichelroede lopen Taribush @ Dwingeloo
    jul 11 @ 17:30 – 19:00

    Privé groep bij Taribush

    aug
    15
    do
    🚍🚍🚍 Wichelbus 🚍🚍🚍 Krachtplekken Wijnaldum en Keins @ Friesland en Noord-Holland
    aug 15 – aug 16 hele dag

    🚌 Reis naar Wijnaldum en Keins – 2 dagen 🚌

    De reis duurt twee dagen, met één overnachting in een hotel. We verzamelen en vertrekken vanaf NS Station Assen om 9:30 uur en reizen af naar Noord-Holland met een stop in Wieuwerd en bij de krachtplaats in Wijnaldum (Punt 1 en Punt 2 op bovenstaande kaart). We overnachten in de buurt van Schagen. Op de tweede dag bezoeken we eerst de Maria kapel in Keins (Punt 3 op de kaart) alvorens via het Planetarium van Eise Eisinga in Franeker (Punt 4 op de kaart) terug te keren naar Assen. Eind van de middag op de tweede dag arriveren we weer op het NS Station van Assen.

    Programma in het kort

    Dag 1 – Wieuwerd

    Na vertrek uit Assen maken we een eerste stop in Wieuwerd (95 km, 70 min. rijden). Het wonderlijke verhaal van de eeuwenoude mummies van Wieuwerd is omgeven door raadsels. Het is nog steeds wetenschappelijk niet bewezen hoe het kan dat de lichamen al vanaf 1609 zó goed bewaard blijven. De grafkelder is een mysterie en herbergt het geheim van Wieuwerd.

    Historie van de mummies

    In 1765 vonden timmerlieden tijdens houtsnijwerkzaamheden in de kerk bij toeval gave lichamen in de grafkelder. Het was de schrik van hun leven. In paniek renden ze de Nicolaaskerk uit. Het mysterie van de in 1609 door de adellijke familie Walta aangelegde grafkelder is sindsdien omgeven door raadsels.

    Liggen er in de kelder alleen Walta’s of mogelijk ook leden van de religieuze groepering/sekte Labadisten die vanuit Duitsland in 1675 hun intrek namen op het grote slot Walta-State in Wieuwerd? Is de intellectueel hoogbegaafde en eerste vrouwelijke universitaire student van Europa (en Labadiste) Anna Maria van Schurman één van de overgebleven vier mummies? Wat is er gebeurd met de andere zeven verdwenen lichamen? En dan dat bijzondere eeuwenoude kunstgebit dat in één van de vitrines te zien is. Hoe zit dat? Er zijn genoeg mysteries en vragen waarop je zeker een antwoord krijgt in de kerk van Wieuwerd.

    Vanzelfsprekend nemen we als we hier zijn onze wichelroedes, pendels of andere meetapparatuur mee om het raadsel te ontrafelen. Want wellicht heeft dit te maken met aardstralen? Laat je verrassen en proef en voel de geheimzinnigheid van deze bijzondere plek. NB – We gaan proberen een uitgebreide uitleg te krijgen met een rondleiding. Entreeprijs is in de reis inbegrepen.

    Dag 1 – Wijnaldum

    Na ons bezoek aan de mummies van Wieuwerd vertrekken we naar een hele sterke krachtplek, even buiten het dorpje Wijnaldum. (25 km, 30 min. rijden)

    Een rustplek met een gestileerde Fibula, met op de achtergrond de Koningsterp (foto: Theo Buijsrogge)

    Circa 600 m ten oosten van het dorpje Wijnaldum ligt een reeks van zes terpen. In de vijfde eeuw was dit de residentie van de legendarische eerste Friese koning Finn Folcwalding. De terpen zijn in de loop der tijd grotendeels afgegraven en het gebied is herverkaveld. In 1953 vond een boer er een deel van een waardevolle fibula (mantelspeld) en bij latere archeologische opgravingen werden andere delen ervan en andere voorwerpen gevonden die wijzen op een belangrijke machtscentrum. De terp waar de fibula is gevonden draagt de naam Tjitsma en wordt ook wel de Koningsterp genoemd.

    Deze plek is een van de krachtigste leycentra van West Europa en een kruispunt van naar schatting 100 tot 140 leylijnen. Daaronder bevinden zich de Michaëlslijn, de Clervaux-Wijnaldum-lijn en de Wijnaldum-Externsteine-lijn.

     

     

     

     

     

    Er is in Wijnaldum een zogenaamde Terpen Kuierroute uitgezet van ongeveer 6 km en liefhebbers kunnen deze gaan lopen. Vanzelfsprekend komen zowel de wandelaars als niet-wandelaars bij de beroemde Tjitsmaterp op Koningsterp. Gewapend met wichelroede en pendel, als dat tenminste nodig is om deze krachtplek te voelen, gaan we de energie voelen hier en ervaren wat er allemaal in je lijf gebeurt.

     

    Eind van de middag reizen we over de Afsluitdijk richting Schagen, waar we inchecken in het hotel. (78 km, 60 min. rijden)

     

     

     

    Dag 2 – Mariakapel de Keins

    Vanaf het hotel is het ongeveer 15 min. rijden naar de Mariakapel op de Keins.

    De geschiedenis van Maria op de Keins gaat terug tot begin 16de eeuw, toen er tijdens een vreselijke orkaan die de Hollandse kust teisterde, een kind dat aan een stuk hout was vastgebonden uit het woeste water zou zijn gered. Dat stuk hout bleek een boegbeeld van een schip te zijn en het stelde Maria voor. Nadat het kind was gered, waste men het beeld in de nabijgelegen put, het werd van zeewier ontdaan en vervolgens in een eenvoudige wegkapel geplaatst. Althans, dat is één versie.

    In een andere versie bleek het beeld al meteen onvindbaar en werd het later teruggevonden in de waterput. Na verloop van tijd, aldus de christelijke traditie dus, bleek dat het water uit de put wonderbaarlijk genezende krachten had. Tal van genezingen bij mensen en vee werden geregistreerd. De gelovigen stroomden toe, er gebeurden wonderen en men wilde een kapel stichten. Wekelijks werden er vier missen bij het kapelletje opgedragen en ieder jaar werd het beeld van de Madonna in processie rondgedragen tijdens de bedevaart “De Omgang van Schagen”. De bedevaart naar de Keins is nog jaren blijven bestaan onder die naam. Het Mariabeeld in Hoorn is door de wichelaars bezocht en zou een positieve uitstraling hebben die tot 9 meter afstand nog voelbaar is. De tegenwoordige kapel dateert uit 1956, ingewijd op 15 augustus, een bekende datum in de christelijke traditie, namelijk de Maria-Tenhemelopneming.

    Grootste leycentrum van Nederland

    Nader onderzoek wees uit dat Keins een punt is op de zogenaamde Michaëlslijn. Deze leylijn loopt van Santiago de Compostela via Carnac en Le Mont Saint Michel naar Hargen en Keins en verder naar Oosterland op Wieringen, Harlingen en Wijnaldum, Sylt en Stockholm om vervolgens 4000 km van het begin te eindigen in Archangel. Deze leylijn loopt diagonaal over de waterput. In totaal werden er vanuit de waterput 132 leylijnen gevonden. Hiermee is de waterput in Keins het sterkste leycentrum van Nederland.

    Dag 2 – Franeker

    We vertrekken vanuit de Keins weer terug over de Afsluitdijk voor onze laatste stop van deze bijzondere krachtplekkenreis, namelijk het Planetarium van Eise Eisinga.
    We weten ondertussen dat het aantrekken en afstoten in het universum ervoor zorgt dat we bijvoorbeeld de Schumann resonantie kunnen voelen en meten en ook dat hierdoor aardstralen ontstaan, alles door middel van magnetisme. En dan is het planetarium van Eise Eisinga een bijzondere plek die je gezien moet hebben.

    De Planetariumkamer is waar het allemaal ‘om draait’ in het Eise Eisinga Planetarium. Het model van de zon met de 6 planeten die eromheen draaien, werkt nog steeds. Daarmee is het het oudste werkende planetarium ter wereld. Bij ons bezoek krijgen we uitleg in de Planetariumkamer. Deze uitleg duurt ongeveer 15 minuten. De rest van het museum, waaronder het raderwerk, mogen we op eigen gelegenheid ontdekken.

     

     

    Reisinfo:

    De prijs voor deze tweedaagse wicheltocht met de Wichelbus bedraagt € 349,- per persoon. Dit is:

    • Inclusief 1 overnachting in de buurt van Schagen
    • Inclusief ontbijt; exclusief lunch en diner
    • Inclusief heen- en terugreis met de Wichelbus
    • Inclusief entrees en rondleidingen met gids
    • Inclusief gebruik van diverse soorten wichelroedes of pendels.
    • Groepsgrootte is minimaal 4 en maximaal 8 (bij een 9-persoons Wichelbus)
    • Er slapen twee personen op een kamer. In overleg kan tegen meerprijs een eenpersoonskamer geboekt worden, indien nog beschikbaar.
    • Bij je aanmelding zal een aanbetaling van € 100,- gevraagd worden.
    Aanmelden Reis met de Wichelbus
    aug
    24
    za
    🔺 Piramide workshop 2.0 – van denken naar voelen 🔺 @ Woudkapel - Bilthoven
    aug 24 @ 13:00 – 17:00

    Piramide Workshop – van denken naar voelen

    Veranderende energie

    Bij de allereerste workshop, in Austerlitz, ontstond er iets bijzonders. Eén van de deelneemsters – Mascha – ging aan de piramide draaien nadat ze zich ermee had verbonden en zorgde voor een veranderende energie in de ruimte die heel voelbaar was. Ze draaide eraan tot deze “op de juiste plek” stond en de energie er als het ware “inklikte”. Na de workshop besloten Mascha en Hans samen te gaan werken en dit fenomeen uit te bouwen. Want het bleek dat zodra de piramide goed gezet was, het niet meer van belang was dat de positie van de piramide exact noord-zuid stond. Wat ook bleek was dat de werking niet verschilde of er een grote of kleine piramide gebruikt werd. Voorwaarde is wel dat je je ermee verbonden bent. Dus verbinding vanuit het open hart, vanuit nieuwsgierigheid en vanuit waarheid is essentieel voor de werking van deze energie. Naast het feit dat de piramide van zichzelf een energiebron is, zorgt de hartsverbinding voor nog meer energie en kan dit bijvoorbeeld ingezet worden om intenties te zetten voor allerhande zaken.

    Workshop 2.0

    Wat gaan we doen? We gaan een middag beleven met behulp van de krachtige energie van de piramide. Iedereen krijgt de beschikking over een piramide die aan het einde van de workshop mee naar huis gaat. Tijdens de workshop gaan we spelen met de frequenties van de piramide. We gaan hiermee werken, verbinden en intenties zetten. Zoals de titel zegt: van denken naar voelen.

    Het programma:

    • Presentatie – Piramides van denken naar voelen
     • Waarom en met welke intenties geven Mascha en Hans deze workshop
     • Piramides in de wereld
     • Geschiedenis van de piramides
     • Is de piramide een energiebron?
     • Van denken naar voelen
    • Spelen met de energie van de piramide, hoe activeren we de piramide
    • Oefeningen om te verbinden met de piramide, vanuit het voelen, vanuit het hart, vanuit waarheid

     

    Workshop Informatie

    Kosten € 85,-

    Locatie: De Woudkapel, Beethovenlaan 21, 3723 JJ Bilthoven
    Google Maps: https://maps.app.goo.gl/EcyL7JajYMf7kCiHA

    Tijden 13:00 uur tot 17:00 uur
    Inclusief: koffie/thee met wat lekkers, piramide (exclusief stenen)
    Betaling vooraf.

     

     

    Aanmelden Piramide workshop:

     aug
     29
     do
     🚍🚍🚍 Wichelbus 🚍🚍🚍 Hunebedden, Externsteine Duitsland @ Duitsland
     aug 29 – sep 1 hele dag

     🚌 Reis naar Duitsland – 4 dagen 🚌

     Dag 1 – Hunebedden in Duitsland

     Vanuit Meppel rijden we naar Duitsland (tot eerste stop 95 km, 70 min. rijden) en gaan een viertal mooie hunebedden bezoeken. Wellicht onbekend bij veel Nederlanders, maar ook in Duitsland staan bijzondere exemplaren van dezelfde cultuur. Het is duidelijk dat het feitelijk geen graven zijn, maar eerder plekken die speciaal werden gekozen voor rituelen, vergaderingen, geboorten, enz.

     De eerste die we gaan bezoeken is direct een bijzondere, alleen al vanwege de lengte, ruim 25 meter!

     Hierna bezoeken we uiteraard de pareltjes van de Duitse hunebedden allen binnen redelijke reisafstand.

     Eén daarvan is een zogenaamd koningsgraf. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is er geen koning begraven. Deze is zodanig hersteld dat we kunnen zien hoe een hunebed er in vroeger tijden moet hebben uitgezien.

     De tour langs de Duitse hunebedden sluiten we vandaag af met de zogenaamde Teufelssteine. Een hunebed waar een sage aan verbonden is. De duivel droeg de stenen mee om een schat veilig te stellen. Schatzoekers hoorden enorm gebrom en lawaai als ze de schat wilden zoeken. Het zou onmogelijk zijn om het aantal stenen te tellen. Elke keer als men de stenen telt, komt men op een ander aantal en dit zou duiden op de griezelige aura van de plek.

     Overnachting in Herzlake (35 km en 35 min. rijden)

     Dag 2 & 3 – Externsteine

     Op de tweede dag reizen we af naar Horn-Bad Meinberg (165 km en ruim 2 uur rijden) om uit te komen bij een van Europa’s sterkste leycentra, de krachtplaats van de Externsteine.

     Deze rotsformatie strekt zich honderden meters uit, beginnend als overdekte stenen in het bos en rijzend naar hoogten tussen de 20 en 38 meter. De Externsteine in het Teutoburgerwoud vormen één van de meest indrukwekkende natuurmonumenten in de regio. Miljoenen jaren geleden zijn de van oorsprong horizontale gesteentelagen omhoog gedrukt en ze hebben hun buitengewone vorm vermoedelijk te danken aan gigantische hoeveelheden water, die ze in de ijstijd omringden. Hierdoor maken de stenen een stukje van de geschiedenis van de aarde zichtbaar. De stenen laten de indruk achter, dat ze niet van deze wereld zijn en dat ze magische krachten bezitten.

     In de Middeleeuwen bouwden monniken uit de regio vermoedelijk een katholieke ontmoetingsplek met grot, graf en reliëf met een Bijbelse scène. Het is vanzelfsprekend dat deze stenen de basis vormen voor tal van legenden. De bezoekers komen alles over de huidige kennisstand te weten in het informatiecentrum, dat uitstekend geschikt is voor de start van een ontdekkingstoer van de buitengewone rotsformatie. De tentoonstelling aldaar toont op tien locaties een overzicht over de archeologische, cultuurgeschiedenis- en natuurkundige onderzoeken rondom de Externsteine. In het interactieve gedeelte presenteert de tentoonstelling ook films en animaties rondom de Externsteine en de natuur er omheen.

     De dertien stenen van deze rotsformatie zijn omwille van wetenschappelijke doeleinden genummerd (I–XIII) en de telling begint bij de meest noordwestelijke rots die met zijn voeten in de kunstmatige vijver de ‘Wiembecke’ staat.

     De Grottenfels

     Rots I is de grootste steen van alle dertien en heet de Grottenfels genoemd naar de door de mens gemaakte grot. Deze bestaat uit drie kamers die met elkaar verbonden zijn via passages. Boven de ingang van de hoofdkamer (de Hauptgrotte) is een beeldhouwwerk in bas-reliëf te zien van een gevleugeld figuur. In de grot zelf is een inscriptie aangetroffen die dateert uit 1115.

     Een andere kamer, de Kuppelgrotte, dankt zijn naam aan het koepelachtige plafond. Deze smalle ruimte is te betreden via de Hauptgrotte, maar ook middels een externe ingang. Bij deze ingang is een verweerd reliëf in een nis te zien van een staand figuur die een sjerp draagt in de linkerhand en een sleutel in de rechterhand. Over het algemeen wordt deze figuur geïnterpreteerd als de apostel Petrus en staat de sleutel symbool voor de belofte van Jezus om Petrus de sleutel tot het koninkrijk van de hemel te geven (Mattheüs 16:19). Tot slot is er de zijkamer (de Nebengrotte) van rots I met een venster dat uitkijkt op de Wiembecke en de Sargstein (grafsteen).

     Op de oostelijke buitenwand van rots I is een reliëf te zien met twee voorstellingen die door een horizontale rand van elkaar worden gescheiden. Het onderste gedeelte (waarschijnlijk het oudste deel van het reliëf) bevat een bebaarde draak die Adam en Eva omhelst. Het bovenste stuk van het reliëf is gladder en heeft hierdoor meer duidelijke contouren. Hier is Jezus te zien die van het kruis wordt gehaald.

     De Turmfels

     De 37,5 meter hoge rots II wordt de Turmfels genoemd, omdat de rots op een vierkante toren lijkt. Rots II staat bekend om de zogeheten Hohenkammer (hoge kamer) die zich in de top van de rots bevindt. Deze kamer kan bereikt worden via een trap in rots III en vervolgens via een houten brug met ijzeren traliewerk die begin negentiende eeuw werd toegevoegd. In de Hohenkammer zijn sporen van houten pennen gevonden die waarschijnlijk houten wanden en/of een houten plafond hebben ondersteund.

     In de westhoek is een nis met zuilen uitgehouwen in de rotsen en in de noordhoek zijn pilasters en boogramen. De noordwestelijke hoek wordt gemarkeerd door een beeldhouwwerk dat een bebaarde man voorstelt. Tot slot is er nog een sacellum, een kapelletje met daarin een stenen altaar op een slanke sokkel en daarboven een rond raam. Hier vinden de paganistische groepen hun bewijs: de ronde opening boven het altaar is namelijk gericht op de zonsopgang op het moment van de Zonnewende.

     De ‘Germaanse Stonehenge’

     In de negentiende eeuw kregen de Externsteine enorm veel belangstelling als gevolg van het Duitse nationalisme en rond 1860-1870 verschenen er talloze publicaties over de rotsen. De belangstelling voor de Externsteine bereikte een hoogtepunt ten tijde van het Derde Rijk. De ‘Stichting Externsteine’ werd in het leven geroepen met als voorzitter Heinrich Himmler en de rotsformatie werd ijverig bestudeerd met als doel om wetenschappelijke bewijzen te vinden voor de origine en superioriteit van het ‘Arische’ ras. Eén van de belangrijkste onderzoekers was ervan overtuigd dat de Externsteine al in prehistorische tijden een plek waren geweest voor een zonnecultus. Tevens had deze plek in zijn optiek als een oud zonneobservatorium en centraal heiligdom van de Saksen gefungeerd. In dit heiligdom stond een cultusbeeld in de vorm van een boomstam: de Irminsul of ‘al-zuil’ (columna universalis) die volgens de Saksen de wereld ondersteunde.

     Desalniettemin worden de Externsteine nog altijd beschouwd als een heilige heidense plek en vormen ze een verzamelplaats voor moderne heksen, druïden en Keltische en Germaanse gemeenschappen die hier de zonnewendefeesten en Walpurgisnacht komen vieren.

     Leycentrum Externsteine

     Ook Wigholt Vleer en andere bekende wichelroedelopers bevestigen dat er een sterke leylijn loopt vanuit Wijnaldum richting het zuidoosten en dat deze de Externsteine kruist. Reden genoeg om hier uitgebreid te gaan voelen en meten. Ook een gezamenlijke meditatie staat op het programma. Er zal ook gelegenheid genoeg zijn om de omgeving te verkennen en een heerlijke wandeling te maken in de bosrijke omgeving.

      

     Dag 4 – het Germaanse heiligdom de Isterberg

     Nadat we de het ontbijt hebben gebruikt reizen we af naar de Isterberg (180 km en ruim 2 uur rijden)

     De Isterberg

     De 67.8 meter hoge Isterberg met zijn zandstenen rotsformaties, waarvan geologen schatten dat ze wel 70 miljoen jaar oud zijn, ligt net over de grens bij Oldenzaal tussen Bad Bentheim en Nordhorn in. De klippen zijn gevormd door de zee die het zand aanvoerde dat later is versteend. Het zijn de uitlopers van het Teutoburgerwoud en de Bentheimer heuvelrug. Ze zijn al vroeg bewoond geweest. Er zijn werktuig- en vuursteenvondsten gedaan die stammen uit de tijd tussen 7000 en 2000 v. Chr. Men vond aanwijzingen dat er toen aan de voet van de rotsformaties een bron moet hebben gelegen. Deze bron bestaat nog steeds.

     Germaans heiligdom

     Germaanse heiligdommen zijn gesitueerd op een kruispunt van leylijnen. De sacrale plek wordt gewoonlijk afgeschermd door een cirkel van bijvoorbeeld stenen of bomen. Ver voor de komst van de Kelten en de Germanen moet de Isterberg al een heilig onderkomen zijn geweest. Pas later deden de rotsformaties dienst als cultus- en offerplaats van onze Keltisch/Germaanse voorouders. De rotsen hebben namen als slooprots,  zevenslaper, duivelsrots of offersteen, wachterstenen, Ostara of Freya-rots, de runensteen en het zonnemannetje. Er zijn talrijke gezichten te ontdekken in de rotsen. De twee wachterstenen die de toegang tot de oude cultusplaats markeren, lijken aan hun zijkant een  mensenkop te hebben. De gezichten kijken elkaar aan. Prehistorische inscripties en runentekens vind je in het hele gebied. De oudste bestaan uit cirkels, stipjes en hand- en voetafdrukken.

     De energie van de Isterberg

     Het gebied van de Isterberg is een plek met een sterk energetische uitstraling. Er worden nog steeds lichtverschijnselen waargenomen net als in het dichtbij gelegen gebied van de Tankenberg bij Oldenzaal. Isterberg, Tankenberg en Externsteine – de zandstenen rotsformatie die we bezocht hebben – zijn met elkaar verbonden.

     We nemen ruim de tijd om te meten en te voelen in en op de Isterberg. Daarna reizen we door naar het eindpunt van onze reis. Na een rit van ongeveer 95 km en anderhalf uur nemen we helaas weer afscheid van elkaar op NS Station Meppel.

      

     Reisinfo:

     De prijs voor deze vierdaagse wicheltocht met de Wichelbus bedraagt € 595,- per persoon. Dit is:

     • Inclusief 3 overnachtingen
     • Inclusief ontbijt; exclusief lunch en diner
     • Inclusief heen- en terugreis met de Wichelbus
     • Inclusief entrees en rondleidingen met gids
     • Inclusief gebruik van diverse soorten wichelroedes of pendels.
     • Groepsgrootte is minimaal 4 en maximaal 8 (bij een 9-persoons Wichelbus)
     • Er slapen twee personen op een kamer. In overleg kan tegen meerprijs een eenpersoonskamer geboekt worden, indien nog beschikbaar.
     • Bij je aanmelding zal een aanbetaling van € 100,- gevraagd worden.
     Aanmelden Reis met de Wichelbus
     okt
     6
     zo
     Cursus Energieën Meten 6 oktober, 13 oktober, 20 oktober 2024 @ Groningen
     okt 6 @ 10:00 – 16:30

     Alles is energie: wij zijn energie, bomen, planten, dieren, alles is energie. En iedereen kan dat leren meten. Je hoeft er niet “gevoelig” voor te zijn, echt iedereen kan het leren. Daarom gaat de cursus Energieën meten op herhaling. Na weer een succesvolle cursus vorig jaar worden er in 2020 weer een georganiseerd. De ochtend besteden we aan een stuk theorie, de middag gaan we er op uit om enkele speciale (krachtige) plekken te gaan meten. Doe mee!cursussen

     Programma dag 1

     Theorie aardstralen en leren meten met zowel de wichelroede als de Lecher Antenne. Maak kennis met de verschillende soorten aardstralen en lijnen in en over de aarde. Curry lijnen, Hartmann lijnen, breuklijnen, wateraders. Wat zijn hun invloeden en hoe kan je ze opsporen. Na de lunch gaan we veel oefenen, met wichelroede en Lecher Antenne. We gaan enkele bijzondere energierijke plekken bezoeken. Meer weten over de Lecher antenne? Klik hier.

     Programma dag 2

     Bovis waardes, wateraders, diepte meten, stenen, chakra’s. We gaan aan de hand van de Bovis waarde (= levensenergie) bepalen of water, voedsel en andere zaken voldoende energie geven voor de mens. We gaan het hebben over wateraders, hun invloeden en het meten van de diepte van een waterader. Het tweede dagdeel wordt besteed aan het daadwerkelijk testen van producten en meten van wateraders. Hebben stenen ook energie? Kunnen we ook meten hoe het met onze chakra’s is gesteld? En wat kunnen we daar dan uit afleiden? In het tweede dagdeel gaan we enkele bijzondere energierijke plekken bezoeken.

     Programma dag 3

     Energieën in huizen en andere gebouwen. Hoe werkt ontstoren? Meten van mens en dier. Waar moet je rekening mee houden als je een huis wilt ontstoren? Er komt een gedeelte aardstralen bij kijken, maar ook elektriciteit, meerdere mogelijk dubbele lijnen en dan de middelen tot ontstoren. Diverse methoden passeren de revue. Het meten van mens en dier. Hoe werkt dat precies? We bespreken de theorie van de linker (negatief) en rechter (positief) polariteit van de Lecher Antenne en hoe we op mens en dier kunnen meten. We leren meten op acupunctuurpunten, op het lichaam van mens of dier. Het tweede dagdeel gaan we elkaar doormeten en in overleg een huis ontstoren. Meer weten over de huizen ontstoren? Klik hier.

      

     Cursus informatie

     Cursus in oktober 2024: Zondag 6 oktober, zondag 13 oktober, zondag 20 oktober.cursussen
     Min/Max aantal deelnemers 4 / 8
     Kosten € 450,– (€ 160,– per losse dag)
     Locatie: Wolddijk 103A, Groningen
     Tijden 10:00 uur tot 17:00 uur
     Inclusief koffie/thee en een broodmaaltijd (lunch)
     Gebruik van Wichelroede en Lecher Antenne
     Aanschaf wichelroede (optioneel) € 5,00
     Eén of twee dagen meedoen kan ook.

     Aanmelden: stuur een mail naar praktijk@hansbaars.nl of bel met nummer 06.57599109.

      

     Aanmelden nieuwsbrief Wichelmiddagen?