Reis naar de Krachtplaatsen Wijnaldum en Keins – 2 dagen

De Wichelbus rijdt door! Ga mee op reis naar de twee meest krachtige leycentra in Nederland. Eén in Friesland en een in Noord-Holland. Daartussen zijn er nog twee bijzondere plekken geselecteerd om te gaan bezoeken, namelijk de mummies in Wieuwerd en het planetarium in Franeker. En dat allemaal in twee dagen. We gaan op de meeste plekken uiteraard voelen hoe de energie is en of we ook daadwerkelijk de kracht van de plekken kunnen voelen en meten. Dus wichelroedes mee en stap in!

De reis duurt twee dagen, met één overnachting in een hotel. We verzamelen en vertrekken vanaf NS Station Assen om 9:30 uur en reizen af naar Noord-Holland met een stop in Wieuwerd en bij de krachtplaats in Wijnaldum (Punt 1 en Punt 2 op bovenstaande kaart). We overnachten in de buurt van Schagen. Op de tweede dag bezoeken we eerst de Maria kapel in Keins (Punt 3 op de kaart) alvorens via het Planetarium van Eise Eisinga in Franeker (Punt 4 op de kaart) terug te keren naar Assen. Eind van de middag op de tweede dag arriveren we weer op het NS Station van Assen.

Programma in het kort

Dag 1 – Wieuwerd

Na vertrek uit Assen maken we een eerste stop in Wieuwerd (95 km, 70 min. rijden). Het wonderlijke verhaal van de eeuwenoude mummies van Wieuwerd is omgeven door raadsels. Het is nog steeds wetenschappelijk niet bewezen hoe het kan dat de lichamen al vanaf 1609 zó goed bewaard blijven. De grafkelder is een mysterie en herbergt het geheim van Wieuwerd.

Historie van de mummies

In 1765 vonden timmerlieden tijdens houtsnijwerkzaamheden in de kerk bij toeval gave lichamen in de grafkelder. Het was de schrik van hun leven. In paniek renden ze de Nicolaaskerk uit. Het mysterie van de in 1609 door de adellijke familie Walta aangelegde grafkelder is sindsdien omgeven door raadsels.

Liggen er in de kelder alleen Walta’s of mogelijk ook leden van de religieuze groepering/sekte Labadisten die vanuit Duitsland in 1675 hun intrek namen op het grote slot Walta-State in Wieuwerd? Is de intellectueel hoogbegaafde en eerste vrouwelijke universitaire student van Europa (en Labadiste) Anna Maria van Schurman één van de overgebleven vier mummies? Wat is er gebeurd met de andere zeven verdwenen lichamen? En dan dat bijzondere eeuwenoude kunstgebit dat in één van de vitrines te zien is. Hoe zit dat? Er zijn genoeg mysteries en vragen waarop je zeker een antwoord krijgt in de kerk van Wieuwerd.

Vanzelfsprekend nemen we als we hier zijn onze wichelroedes, pendels of andere meetapparatuur mee om het raadsel te ontrafelen. Want wellicht heeft dit te maken met aardstralen? Laat je verrassen en proef en voel de geheimzinnigheid van deze bijzondere plek. NB – We gaan proberen een uitgebreide uitleg te krijgen met een rondleiding. Entreeprijs is in de reis inbegrepen.

Dag 1 – Wijnaldum

Na ons bezoek aan de mummies van Wieuwerd vertrekken we naar een hele sterke krachtplek, even buiten het dorpje Wijnaldum. (25 km, 30 min. rijden)

Een rustplek met een gestileerde Fibula, met op de achtergrond de Koningsterp (foto: Theo Buijsrogge)

Circa 600 m ten oosten van het dorpje Wijnaldum ligt een reeks van zes terpen. In de vijfde eeuw was dit de residentie van de legendarische eerste Friese koning Finn Folcwalding. De terpen zijn in de loop der tijd grotendeels afgegraven en het gebied is herverkaveld. In 1953 vond een boer er een deel van een waardevolle fibula (mantelspeld) en bij latere archeologische opgravingen werden andere delen ervan en andere voorwerpen gevonden die wijzen op een belangrijke machtscentrum. De terp waar de fibula is gevonden draagt de naam Tjitsma en wordt ook wel de Koningsterp genoemd.

Deze plek is een van de krachtigste leycentra van West Europa en een kruispunt van naar schatting 100 tot 140 leylijnen. Daaronder bevinden zich de Michaëlslijn, de Clervaux-Wijnaldum-lijn en de Wijnaldum-Externsteine-lijn.

 

 

 

 

 

Er is in Wijnaldum een zogenaamde Terpen Kuierroute uitgezet van ongeveer 6 km en liefhebbers kunnen deze gaan lopen. Vanzelfsprekend komen zowel de wandelaars als niet-wandelaars bij de beroemde Tjitsmaterp op Koningsterp. Gewapend met wichelroede en pendel, als dat tenminste nodig is om deze krachtplek te voelen, gaan we de energie voelen hier en ervaren wat er allemaal in je lijf gebeurt.

 

Eind van de middag reizen we over de Afsluitdijk richting Schagen, waar we inchecken in het hotel. (78 km, 60 min. rijden)

 

 

 

Dag 2 – Mariakapel de Keins

Vanaf het hotel is het ongeveer 15 min. rijden naar de Mariakapel op de Keins.

De geschiedenis van Maria op de Keins gaat terug tot begin 16de eeuw, toen er tijdens een vreselijke orkaan die de Hollandse kust teisterde, een kind dat aan een stuk hout was vastgebonden uit het woeste water zou zijn gered. Dat stuk hout bleek een boegbeeld van een schip te zijn en het stelde Maria voor. Nadat het kind was gered, waste men het beeld in de nabijgelegen put, het werd van zeewier ontdaan en vervolgens in een eenvoudige wegkapel geplaatst. Althans, dat is één versie.

In een andere versie bleek het beeld al meteen onvindbaar en werd het later teruggevonden in de waterput. Na verloop van tijd, aldus de christelijke traditie dus, bleek dat het water uit de put wonderbaarlijk genezende krachten had. Tal van genezingen bij mensen en vee werden geregistreerd. De gelovigen stroomden toe, er gebeurden wonderen en men wilde een kapel stichten. Wekelijks werden er vier missen bij het kapelletje opgedragen en ieder jaar werd het beeld van de Madonna in processie rondgedragen tijdens de bedevaart “De Omgang van Schagen”. De bedevaart naar de Keins is nog jaren blijven bestaan onder die naam. Het Mariabeeld in Hoorn is door de wichelaars bezocht en zou een positieve uitstraling hebben die tot 9 meter afstand nog voelbaar is. De tegenwoordige kapel dateert uit 1956, ingewijd op 15 augustus, een bekende datum in de christelijke traditie, namelijk de Maria-Tenhemelopneming.

Grootste leycentrum van Nederland

Nader onderzoek wees uit dat Keins een punt is op de zogenaamde Michaëlslijn. Deze leylijn loopt van Santiago de Compostela via Carnac en Le Mont Saint Michel naar Hargen en Keins en verder naar Oosterland op Wieringen, Harlingen en Wijnaldum, Sylt en Stockholm om vervolgens 4000 km van het begin te eindigen in Archangel. Deze leylijn loopt diagonaal over de waterput. In totaal werden er vanuit de waterput 132 leylijnen gevonden. Hiermee is de waterput in Keins het sterkste leycentrum van Nederland.

Dag 2 – Franeker

We vertrekken vanuit de Keins weer terug over de Afsluitdijk voor onze laatste stop van deze bijzondere krachtplekkenreis, namelijk het Planetarium van Eise Eisinga.
We weten ondertussen dat het aantrekken en afstoten in het universum ervoor zorgt dat we bijvoorbeeld de Schumann resonantie kunnen voelen en meten en ook dat hierdoor aardstralen ontstaan, alles door middel van magnetisme. En dan is het planetarium van Eise Eisinga een bijzondere plek die je gezien moet hebben.

De Planetariumkamer is waar het allemaal ‘om draait’ in het Eise Eisinga Planetarium. Het model van de zon met de 6 planeten die eromheen draaien, werkt nog steeds. Daarmee is het het oudste werkende planetarium ter wereld. Bij ons bezoek krijgen we uitleg in de Planetariumkamer. Deze uitleg duurt ongeveer 15 minuten. De rest van het museum, waaronder het raderwerk, mogen we op eigen gelegenheid ontdekken.

 

 

Reisinfo:

Data:  zie agenda

De prijs voor deze tweedaagse wicheltocht met de Wichelbus bedraagt € 275,- per persoon. Dit is:

  • Inclusief 1 overnachting in de buurt van Schagen
  • Inclusief ontbijt; exclusief lunch en diner
  • Inclusief heen- en terugreis met de Wichelbus
  • Inclusief entrees en rondleidingen met gids
  • Inclusief gebruik van diverse soorten wichelroedes of pendels.
  • Groepsgrootte is minimaal 4 en maximaal 8 (bij een 9-persoons Wichelbus)
  • Er slapen twee personen op een kamer. In overleg kan tegen meerprijs een eenpersoonskamer geboekt worden, indien nog beschikbaar.
  • Bij je aanmelding zal een aanbetaling van € 100,- gevraagd worden.

Transport is per 9-persoons Wichelbus, vergelijkbaar met onderstaande foto.

 

Aanmelden Reis met de Wichelbus