Sinterklaas Labyrint 8 december 2018

Wanneer:
8 december 2018 @ 13:30 – 19:30
2018-12-08T13:30:00+01:00
2018-12-08T19:30:00+01:00
Waar:
Streng 1
8439 SN Oude Willem
Nederland

 

 

 

Op deze dag kun je ’s middags een reis door het labyrint ondernemen met een levensvraag, een probleem of gewoon omdat je de ervaring van het lopen van een labyrint wilt ondergaan. Je bent terecht gekomen op een bijzondere plek en we gaan op deze plek gezamenlijk een labyrint lopen. Wat is een labyrint? Een labyrint is geen doolhof, maar een ervaring, een belevenis. Zoals men wel zegt: “In een doolhof verlies je je weg, in een labyrint vind je je weg.” Het labyrint bestaat al ruim 4000 jaar en labyrinten zijn feitelijk mythische ontwerpen die al heel vroeger gebruikt werden voor vruchtbaarheidsrituelen, symbolische bedevaarten en de beleving van spiritualiteit. In deze razendsnelle hyperactieve wereld worden de labyrinten juist weer populair zodra er meer en meer mensen op zoek gaan naar plekken die inzicht en innerlijke wijsheid bevorderen.

Het labyrint staat symbool voor de weg die wij afleggen in het leven, de weg naar binnen toe. Het kan gebruikt worden als een weg naar je hart, het kan mogelijke problemen oplossen, je intuïtie verbeteren, kortom het is een spiegel op je levenspad. Door het lopen van het labyrint verbind je je met de aarde en de kosmos. Het kan dienen om de zelfkennis te vergroten, een levensfase te kunnen beëindigen en een nieuwe fase te beginnen. Het kan je misschien zelfs inzichten geven en mogelijk transformeren.

We gaan de labyrint wandeling combineren met iets luchtigs, we koppelen het namelijk aan een soort pakjesmiddag met cadeautjes, omdat het Sinterklaasfeest net voorbij is.
De bedoeling is om iets mee te nemen van thuis wat je niet meer gebruikt/niet meer wil hebben en dat inpakt als cadeautje voor iemand anders die meedoet aan de labyrintwandeling. Het mag geen “meuk” zijn, maar iets waarvan je het gevoel hebt dat je er iemand anders nog blij mee kan maken. Zodra je de labyrintwandeling loopt en in het centrum bent, pak je een nummer waarvan je het gevoel hebt dat je dat nummer + corresponderende cadeau moet geven aan …. Puur op intuïtie pak je het cadeau en geeft dat aan de door jou bedachte persoon.

Als iedereen zijn of haar cadeau heeft gehad gaan we – als je dat wilt – gezamenlijk een vegetarische maaltijd nuttigen en sluiten we het Sinterklaasfeest feestelijk af.

Programma zaterdag 8 december 2018

Waar                     Wedderweg 4, Vriescheloo
Tijd                       13:30 tot 19:30 uur
Met                       Koffie/Thee, suikergoed en een vegetarische maaltijd.
Kosten                  € 15,– inclusief warme vegetarische maaltijd
Deelnemers         Maximaal 12, graag aanmelden.
Aanmelden          Via mail naar praktijk@hansbaars.nl of 06-57599109
Meer info             https://hansbaars.nl
http://www.labyrintwerk.nl/index.php/labyrintwerkers/groningen/hans-baars

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen