Labyrint lopen op zondag 8 augustus

Wanneer:
8 augustus 2021 @ 10:00 – 13:00
2021-08-08T10:00:00+02:00
2021-08-08T13:00:00+02:00
Waar:
Kardingerplas, Groningen
Kardingerplas
Groningen

 

 

 

Op deze dag gaan we ’s morgens een reis door het labyrint ondernemen met een levensvraag, een probleem of gewoon omdat je de ervaring van het lopen van een labyrint wilt ondergaan. Wat is een labyrint? Een labyrint is geen doolhof, maar een ervaring, een belevenis. Zoals men wel zegt: “In een doolhof verlies je je weg, in een labyrint vind je je weg.” Het labyrint bestaat al ruim 4000 jaar en labyrinten zijn feitelijk mythische ontwerpen die al heel vroeger gebruikt werden voor vruchtbaarheidsrituelen, symbolische bedevaarten en de beleving van spiritualiteit. In deze razendsnelle hyperactieve wereld worden de labyrinten juist weer populair zodra er meer en meer mensen op zoek gaan naar plekken die inzicht en innerlijke wijsheid bevorderen.

Het labyrint staat symbool voor de weg die wij afleggen in het leven, de weg naar binnen toe. Het kan gebruikt worden als een weg naar je hart, het kan mogelijke problemen oplossen, je intuïtie verbeteren, kortom het is een spiegel op je levenspad. Door het lopen van het labyrint verbind je je met de aarde en de kosmos. Het kan dienen om de zelfkennis te vergroten, een levensfase te kunnen beëindigen en een nieuwe fase te beginnen. Het kan je misschien zelfs inzichten geven en mogelijk transformeren.

Eerst gaan we – na een korte uitleg – het labyrint individueel lopen. Je kunt je ervaringen delen na afloop en een zogenaamde labyrintkaart trekken. En dit alles doen we op een bijzondere locatie, aan het Zilvermeer of Kardingerplas in de stad Groningen. Voor mensen die dit willen, kan je natuurlijk nog een verfrissende duik nemen na afloop van je labyrint wandeling.

Routebeschrijving: Volg de ringweg van Groningen en neem afslag Kardinge. Zodra je de afslag hebt genomen volg je de weg, steekt een weg over en je ziet vervolgens een weg waar ongetwijfeld auto’s en caravans geparkeerd staan aan beide zijden van de weg. Je kan de auto daar parkeren (zie de oranje bolletjes op het kaartje hieronder). Loop vervolgens naar de Kardingerplas en bij de middelste steiger (het rode bolletje op de kaart hieronder) verzamelen we.

 

Programma zondag 8 augustus 2021

Waar                     Kardingerplas, Groningen
Tijd                       10:00 uur – 13:00 uur
Kosten                  € 20,– (of naar draagkracht)
Deelnemers         Maximaal 15, graag aanmelden.
Aanmelden          Via mail naar praktijk@hansbaars.nl of 06-57599109
Meer info             https://hansbaars.nl
http://www.labyrintwerk.nl/index.php/labyrintwerkers/groningen/hans-baars

Geef een reactie