Labyrint tekenen, leggen en lopen zondag 11 oktober

Wanneer:
11 oktober 2020 @ 13:00 – 16:30
2020-10-11T13:00:00+02:00
2020-10-11T16:30:00+02:00
Waar:
Jipsingboertange
Jipsingboertange

 

 

 

Op deze dag kun je ’s middags een reis door het labyrint ondernemen met een levensvraag, een probleem of gewoon omdat je de ervaring van het lopen van een labyrint wilt ondergaan. Je bent terecht gekomen op een bijzondere plek en we gaan op deze plek gezamenlijk een labyrint lopen. Wat is een labyrint? Een labyrint is geen doolhof, maar een ervaring, een belevenis. Zoals men wel zegt: “In een doolhof verlies je je weg, in een labyrint vind je je weg.” Het labyrint bestaat al ruim 4000 jaar en labyrinten zijn feitelijk mythische ontwerpen die al heel vroeger gebruikt werden voor vruchtbaarheidsrituelen, symbolische bedevaarten en de beleving van spiritualiteit. In deze razendsnelle hyperactieve wereld worden de labyrinten juist weer populair zodra er meer en meer mensen op zoek gaan naar plekken die inzicht en innerlijke wijsheid bevorderen.

Het labyrint staat symbool voor de weg die wij afleggen in het leven, de weg naar binnen toe. Het kan gebruikt worden als een weg naar je hart, het kan mogelijke problemen oplossen, je intuïtie verbeteren, kortom het is een spiegel op je levenspad. Door het lopen van het labyrint verbind je je met de aarde en de kosmos. Het kan dienen om de zelfkennis te vergroten, een levensfase te kunnen beëindigen en een nieuwe fase te beginnen. Het kan je misschien zelfs inzichten geven en mogelijk transformeren.

Eerst gaan we het labyrint op papier zetten, vervolgens gezamenlijk leggen en dan individueel lopen. Je kunt je ervaringen delen na afloop en een zogenaamde labyrintkaart trekken. En dit alles doen we op een bijzondere locatie, bij een magisch ven in het bos bij Jipsingboertange.

 

Op het kaartje zie je de Jipsingboertangerweg tussen Mussel en Jipsingboertange. Er zijn hier weinig mogelijkheden om te parkeren. Bij punt 1 is een kleine rondgang waar je gemakkelijk je auto kunt parkeren. Bij punt 2, tegenover huisnummer 142 is ook nog een kleine plek om te parkeren. Bij punt 3 moet je zijn. Op de kaart zie je ook het vennetje. Let op dat het weggetje naar punt 3 de oprit is van huisnummer 139. Dus je kan deze wel gebruiken maar laat de weg vrij. Dat kan zodra je hier in bent gereden, even verderop kan je rechts parkeren en ben je bij het vennetje.

Programma zondag 11 oktober 2020

Waar                     Ter hoogte van Jipsingboertangerweg 139 / 142 (zie kaartje hieronder)
Tijd                       13:00 uur – 16:30 uur
Met                       Koffie/Thee en wat lekkers
Kosten                  € 25,– (of naar draagkracht)
Deelnemers         Maximaal 15, graag aanmelden.
Aanmelden          Via mail naar praktijk@hansbaars.nl of 06-57599109
Meer info             https://hansbaars.nl
http://www.labyrintwerk.nl/index.php/labyrintwerkers/groningen/hans-baars

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen