🕸️ Labyrint lopen 🕸️ 20 december in Exloërveen (De Maanhoeve)

Klik om kaart te tonen
Wanneer:
20 december 2023 @ 13:30 – 16:30
2023-12-20T13:30:00+01:00
2023-12-20T16:30:00+01:00
Waar:
Exloërveen
Exloërveen 18A
9574 PB Exloërveen
Nederland

 

 

Het levenspad door het labyrint op De Maanhoeve

Op deze dag kun je ’s middags een reis door het labyrint ondernemen met een levensvraag, een probleem of gewoon omdat je de ervaring van het lopen van een labyrint wilt ondergaan. Op deze plek gaan we gezamenlijk een zogenaamd Chartres labyrint lopen.

Wat is een labyrint? Een labyrint is geen doolhof, maar een ervaring, een belevenis. Zoals men wel zegt: “In een doolhof verlies je je weg, in een labyrint vind je je weg.” Het labyrint bestaat al ruim 4000 jaar en labyrinten zijn feitelijk mythische ontwerpen die al heel vroeger gebruikt werden voor vruchtbaarheidsrituelen, symbolische bedevaarten en de beleving van spiritualiteit. In deze razendsnelle hyperactieve wereld worden de labyrinten juist weer populair zodra er meer en meer mensen op zoek gaan naar plekken die inzicht en innerlijke wijsheid bevorderen.

Het labyrint staat symbool voor de weg die wij afleggen in het leven, de weg naar binnen toe. Het kan gebruikt worden als een weg naar je hart, het kan mogelijke problemen oplossen, je intuïtie verbeteren, kortom het is een spiegel op je levenspad. Door het lopen van het labyrint verbind je je met de aarde en de kosmos. Het kan dienen om de zelfkennis te vergroten, een levensfase te kunnen beëindigen en een nieuwe fase te beginnen. Het kan je misschien zelfs inzichten geven en mogelijk transformeren.

Het labyrint op het terrein van de Maanhoeve is een goed en mooi onderhouden “Chartres labyrint”. Dat wil zeggen dat het een kopie is van het labyrint in de kathedraal van Chartres. Het is een labyrint met 11 paden en heeft een karakteristieke kruisvorm.

Bij een kleine groep lopen we het labyrint individueel. Zodra iedereen het labyrint gelopen heeft is er ruimte om te delen en een labyrint orakelkaart te trekken. Loop je mee?

Programma woensdag 20 december 2023

Waar                    Exloërveen 18A, 9574 PB Exloërveen
Tijd                       13:30 uur – 16:30 uur
Met                       Koffie/Thee en wat lekkers
Kosten                  € 25,–
Deelnemers         Maximaal 12, graag aanmelden.
Aanmelden          Via mail naar praktijk@hansbaars.nl of 06-57599109 of formulier hieronder
Meer info             https://hansbaars.nl

    .

     

    .

    Geef een reactie