De Wichelbus gaat rijden!

De Wichelbus was een droom. Dromen zijn er om te verwezenlijken, niet om te dromen. Het concept is simpel. We gaan met een aantal mensen op stap naar plekken waar wat te meten valt met de wichelroede, uitsluitend plekken van energetische, historische of culturele waarde. Hierdoor combineren we het onderzoekende met het informatieve. Het geeft meestal ook een andere kijk op de monumenten of plekken die we bezoeken. Je kijkt er namelijk naar op een manier die iets zegt over de energie op die plek in plaats van als toerist. Meer weten over wichelen? Klik hier.

10 jaar

De praktijk bestaat in 2023 maar liefst 10 jaar en de Wichelbus gaat rijden. En wel naar Bretagne!

Het jaar 2023 is een jubileumjaar voor de praktijk. De praktijk bestaat dan alweer 10 jaar en wat hebben we met alle diverse deelnemers aan wichelroede middagen al veel plekken bezocht, gevoeld, gemeten en soms zelfs geheeld. Echter bleef dit voornamelijk beperkt tot de noordelijke provincies in Nederland met af en toe een uitstapje net over de grens naar Duitsland. Tijd voor een mooie buitenlandse reis dus! Ga je mee naar Frankrijk?

BretagneAl lange tijd is de wens er om naar het “oude en magische” land van Bretagne af te reizen. Door de interesse voor dolmen, menhirs, eeuwenoude plekken, druïden en krachtplaatsen blijft dit gebied trekken. Jezelf in Armorica wanen, zoals Bretagne in de tijden van Julius Caesar en Asterix heette, zo’n 50 jaar voor onze jaartelling.Armorica

Dus is mijn lang gedroomde wens om met een groep enthousiastelingen naar Bretagne af te reizen met een bus, juist ja, de Wichelbus.

 

Reis naar Bretagne – 9 dagen

De reis duurt negen dagen. Vanuit Nederland vertrekken we op de zaterdag en komen zondagmiddag of zondagavond aan in Rennes. Mensen die de reis wel mee willen maken maar niet met de Wichelbus meewillen, kunnen direct naar Rennes gaan. Dat kan uiteraard met de auto, maar er zijn ook directe vluchten vanaf Schiphol naar Rennes. Vlucht duurt 90 minuten. Prijs ligt ongeveer op € 250,- voor een retourticket. Rendez-vous in Rennes. Diegenen die op eigen gelegenheid zijn gekomen, stappen in Rennes op de bus en dan gaan we op de maandag van start. In Bretagne volbrengen we een programma van vijf dagen en komen we weer terug in Rennes. Daarna zijn er weer twee dagen beschikbaar om naar Nederland terug te keren.

Programma in het kort

In de vijf dagen dat we in Bretagne zijn, zullen we vanzelfsprekend veel met wichelen bezig zijn. Energierijke of historische plekken zijn natuurlijk ook te voelen zonder wichelroede. We komen op veel bijzondere plekken in deze vijf dagen.

Er zal een dag zijn waar we met de lokale geschiedenis van Koning Arthur gaan ontdekken. Daarnaast ruimen we tijd in voor diverse dolmen en de megalieten van Carnac. Eveneens staan er enkele bijzondere energierijke kerken en kerkruïnes op het programma. Menhirs komen uiteraard ook volop aan bod en nog enkele verrassingen.

Transport zal zijn met de Wichelbus vanaf Nederland of met eigen vervoer en verzamelen in Rennes. Afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers zal de Wichelbus groter of kleiner uitvallen. We zullen zoveel mogelijk in hotels overnachten en ook enkele hotels als uitvalsbasis gebruiken voor de bezienswaardigheden.

 

Reisinfo:

Data:  zaterdag 3 juni 2023 tot en met zondag 11 juni 2023.

De prijs voor deze jubileumreis met de Wichelbus naar Bretagne bedraagt € 1250,- per persoon. Dit is:

 • Inclusief uitgebreide reisbeschrijving die in Rennes wordt uitgedeeld
 • Inclusief 8 overnachtingen (vertrek op zaterdag, aankomst in Nederland op zondag)
 • Inclusief ontbijt; exclusief lunch en diner
 • Inclusief heen- en terugreis met de Wichelbus
 • Inclusief entrees en rondleidingen met gids
 • Inclusief gebruik van diverse soorten wichelroedes of pendels.
 • Groepsgrootte is maximaal 8 (bij een 9-persoons Wichelbus)
 • Er slapen twee personen op een kamer. In overleg kan tegen meerprijs een eenpersoonskamer geboekt worden, indien nog beschikbaar.
 • Bij je aanmelding zal een aanbetaling van € 150,- gevraagd worden. In de bevestigingsmail staan de voorwaarden over annuleren.
 • Betaal je vóór 1 maart 2023, dan krijg je een korting van € 100,-

Uitgebreide reisbeschrijving

=================================================================================================================


  * = verplicht veld