Hier vind je alle aankomende activiteiten georganiseerd vanuit de praktijk.

jul
10
wo
Wichelroede lopen 10 juli 2019 @ Drouwen
jul 10 @ 13:30 – 16:30

 

 

 

Drouwen
Deze middag is er weer een gevarieerd programma, een drietal hunebedden en het Boomkroonpad. We beginnen in Drouwen bij “de Tweeling van Drouwen”, de hunebedden D19 en D20 die vlakbij elkaar liggen. Vervolgens gaan we naar het zelden bezochte hunebed D26. Moeilijk te vinden en zeer de moeite waard om deze te bekijken en te meten!
Tot slot van de middag gaan we om 15:00 uur het Boomkroonpad bezoeken. Daar kan je naast van de natuur te genieten ook een stuk hoog boven de bomen lopen. Een mooie belevenis!

Programma woensdag 10 juli 2019

13:30 uur             Verzamelen bij hunebed D19, Steenhopenweg 2
(net voorbij het bungalowpark aan de linkerkant is een parkeerplaats)
14:00 uur             Meten bij hunebed D19 en D20
14:20 uur             Naar hunebed D26
14:50 uur             Naar Boomkroonpad en beleven Boomkroonpad
16:15 uur             Afsluiting met een drankje

Contact
Waar:                   Verzamelen bij hunebed D19, Steenhopenweg 2
Tijd:                      vanaf 13:00 uur aanwezig
Inclusief:             gebruik wichelroedes
Kosten:                 € 20,00 (inclusief entree Boomkroonpad)
Deelnemers:        maximaal 12, graag aanmelden
Aanmelden:         via praktijk@hansbaars.nl of 06-575.99.109
Meer info:            http://www.hansbaars.nl/

Er is ook een wichelmiddag special op woensdag 24 juli in samenwerking met Klooster Ter Apel. Wichelen bij de Giezelbaarg en vervolgens wichelen in en om Klooster Ter Apel. Zie ook: https://www.kloosterterapel.nl/nl/arrangement-geselberg-giezelbaarg. 

Tevens is er weer de mogelijkheid om een workshop wichelroede lopen te volgen op woensdag 7 augustus, eveneens in en om het Klooster in Ter Apel

jul
21
zo
Chartres Labyrint leggen en lopen
jul 21 @ 13:30 – 16:30

 

 

 

Op deze dag kun je ’s middags een reis door het labyrint ondernemen met een levensvraag, een probleem of gewoon omdat je de ervaring van het lopen van een labyrint wilt ondergaan. Je bent terecht gekomen op een bijzondere plek en we gaan op deze plek gezamenlijk een labyrint lopen. Wat is een labyrint? Een labyrint is geen doolhof, maar een ervaring, een belevenis. Zoals men wel zegt: “In een doolhof verlies je je weg, in een labyrint vind je je weg.” Het labyrint bestaat al ruim 4000 jaar en labyrinten zijn feitelijk mythische ontwerpen die al heel vroeger gebruikt werden voor vruchtbaarheidsrituelen, symbolische bedevaarten en de beleving van spiritualiteit. In deze razendsnelle hyperactieve wereld worden de labyrinten juist weer populair zodra er meer en meer mensen op zoek gaan naar plekken die inzicht en innerlijke wijsheid bevorderen.

Het labyrint staat symbool voor de weg die wij afleggen in het leven, de weg naar binnen toe. Het kan gebruikt worden als een weg naar je hart, het kan mogelijke problemen oplossen, je intuïtie verbeteren, kortom het is een spiegel op je levenspad. Door het lopen van het labyrint verbind je je met de aarde en de kosmos. Het kan dienen om de zelfkennis te vergroten, een levensfase te kunnen beëindigen en een nieuwe fase te beginnen. Het kan je misschien zelfs inzichten geven en mogelijk transformeren.

21 juli gaan we het beroemde 11 paden labyrint zoals in de kathedraal van Chartres ligt leggen en vervolgens lopen. Dit wordt een leuke en flinke klus, maar zeker de moeite waard!

Na afloop is er ruimte en tijd om te delen en om een labyrintkaart te trekken.

 

Programma zondag 21 juli 2019

Waar                     Nog te bepalen
Tijd                       13:30 uur – 16:30 uur
Met                       Koffie/Thee en wat lekkers
Kosten                  € 15,–
Deelnemers         Maximaal 12, graag aanmelden.
Aanmelden          Via mail naar praktijk@hansbaars.nl of 06-57599109

jul
24
wo
Wichelroede lopen bij Giezelbaarg en Klooster Ter Apel @ Veele en Ter Apel
jul 24 @ 13:30 – 16:30

 

 

 

U reist met eigen vervoer van De Giezelbaarg te Veele naar Klooster Ter Apel.

Periode 1587 en 1803
De Geselberg, ook wel ‘Giezelbaarg’, ‘Galgebaarg’ of ‘Galgenberg’ genoemd, is een oude opgestuwde heuvel uit de laatste IJstijd nabij de Westerweg tussen Veele en Wedde, vlakbij de Ruiten-Aa. In de periode tussen 1587 en 1597 werden er op de Geselberg meerdere personen wegens ‘hekserij’ levend verbrand. Tot in het jaar 1803 vonden hier terechtstellingen plaats. Velen personen werden hier gemarteld en gebrandmerkt en het was ook een plaats waar doodvonnissen werden voltrokken die waren uitgesproken door het ‘Crimineel Gerichte’, bestaande uit de drost van Wedde, de rechters in Vlagtwedde en Bellingwolde en twee assessoren.

Bezienswaardigheden
De heuvel van 4,5 meter boven NAP steekt ongeveer 2,5 meter boven het maaiveld uit. Voor de Geselberg staat een gedenksteen waarop de namen van deze ‘heksen’ vermeld staan.

Arrangement Wichelroede lopen
In vroeger tijden was men gewend om een wichelroede te gebruiken om energieën te meten, maar ook om bepaalde plekken te bepalen waar dan een huis, een kerk of een rituele plaats werd gebouwd.
U kunt dit ook zelf meten en bepalen! Nu heeft U de gelegenheid dit zelf te ondervinden. Het is niet zweverig, het is meetbaar, ook voor mensen die geloven dat er niets is tussen hemel en aarde. Naast energielijnen, zoals wateraders of aardstralen is het ook mogelijk oude energie te meten. Dat wat is blijven hangen door de intensiteit van de gebeurtenissen of door veelvuldig gebruik van een bepaalde plek.

Giezelbaarg
U krijgt tijdens deze middag zelf ook een wichelroede in de hand en onder leiding van de ervaren wichelaar Hans Baars wordt er uitgelegd wat er te meten is en ook hoe u dat kunt doen. De Giezelbaarg – de naam zegt het al, Geselberg – was een plek waar in de jaren 1587 tot 1597 diverse mensen zijn terechtgesteld vanwege hekserij en het is een van de plekken waar de familie Addinga – hoofdelingen van Westerwolde – rondwaarden en onrust stookten. In de omgeving zijn bijzondere plekken te vinden; plaatsen waar recht werd gesproken, waar mensen werden veroordeeld, maar ook positieve straling en zou de ondergrondse tunnel die uit de Burcht Wedde loopt bij de Giezelbaarg uitkomen? Genoeg te beleven dus.

Museum Klooster Ter Apel
Na een korte uitleg en wichelen bij de Giezelbaarg reizen we af naar Museum Klooster Ter Apel. Daar aangekomen, krijgt u een iets uitgebreidere presentatie, is er ook ruimte om vragen te stellen en uiteraard ook deze zeer bijzondere plek aan een meetonderzoek te onderwerpen. Er is genoeg gebeurd op deze plek om energieën op te sporen. Zou dit klooster ook op “de juiste plek” staan? Wat is er te meten in de Kanunnikenkerk, is er nog te meten waar en wanneer brand is geweest op zolder? We sluiten af met een Kloostermok koffie/thee met Kruisherencake in Kloostercafé De Refter. Er is daar ook nog de gelegenheid om vragen te stellen en na te praten.

Prijsindicatie activiteit
€ 19,50 per persoon (prijswijziging voorbehouden).
Minimaal 5 personen, maximaal 15 personen.

Reservering
Uitsluitend op afspraak. Reservering via praktijk@hansbaars.nl of anastasia@kloosterterapel.nl.

jul
31
wo
Wichelroede lopen Klooster Ter Apel @ Ter Apel
jul 31 @ 13:30 – 16:30

 

 

 

Wichelroede lopen
In vroeger tijden was men gewend om een wichelroede te gebruiken om energieën te meten, maar ook om bepaalde plekken te bepalen waar dan een huis, een kerk of een rituele plaats werd gebouwd.
U kunt dit ook zelf meten en bepalen! Nu heeft U de gelegenheid dit zelf te ondervinden. Het is niet zweverig, het is meetbaar, ook voor mensen die geloven dat er niets is tussen hemel en aarde. Naast energielijnen, zoals wateraders of aardstralen is het ook mogelijk oude energie te meten. Dat wat is blijven hangen door de intensiteit van de gebeurtenissen of door veelvuldig gebruik van een bepaalde plek.

Museum Klooster Ter Apel
In Klooster Ter Apel aangekomen, krijgt u een iets uitgebreidere presentatie, is er ook ruimte om vragen te stellen en uiteraard ook deze zeer bijzondere plek aan een meetonderzoek te onderwerpen. Er is genoeg gebeurd op deze plek om energieën op te sporen. Zou dit klooster ook op “de juiste plek” staan? Wat is er te meten in de Kanunnikenkerk, is er nog te meten waar en wanneer brand is geweest op zolder? We sluiten af met een Kloostermok koffie/thee met Kruisherencake in Kloostercafé De Refter. Er is daar ook nog de gelegenheid om vragen te stellen en na te praten.

Programma woensdag 31 juli 2019

13:30 uur             Verzamelen bij Klooster Ter Apel
14:00 uur             Meten in het Klooster
15:15 uur              Meten om het Klooster
16:30 uur             Koffie drinken

Contact
Waar:                  Verzamelen bij Klooster Ter Apel
Tijd:                      vanaf 13:00 uur aanwezig
Inclusief:             gebruik wichelroedes
Kosten:                 € 15,00 (inclusief rondleiding Raadhuis)
Deelnemers:        maximaal 12, graag aanmelden
Aanmelden:         via praktijk@hansbaars.nl of 06-575.99.109
Meer info:            http://www.hansbaars.nl/